Infant care:

Az infant care program esetén 2 éves kor alatti gyerek(ek)re kell vigyázni. Akkor jelentkezhetsz erre a programra, ha legalább 200 óra tapasztalatod van 2 év alatti gyere(ke)kkel (nem családon belül), és ezt referenciával tudod bizonyítani.

Standard:

A standard program esetében minimum 200 óra tapasztalatot kell igazolni 2 év fölötti gyerekekkel (nem családon belül).

Az infant care és a standard program esetén is heti 45 órát kell dolgozni, ezért heti 195,75 USD-t zsebpénzt fizetnek a családok. Emellett 6 kreditet kell megszerezned főiskolán/egyetemen vagy valamilyen akkreditált oktatási intézményben. Ez heti 6 óra iskolai elfoglaltságot jelent 15 héten át. Tanulhatsz bármit, amit szeretnél, a lehetőségekről a helyi koordinátorod fog tájékoztatni. A tanulásodat a vendéglátó családod 500 USD-al támogatja.

EduCare:

Azok a családok választják az EduCare programot, ahol a gyerekek napközben iskolába járnak, és nincs szükségük állandó felügyeletre. Itt heti 30 órát kell dolgoznod egy héten, amiért heti 146,81 USD zsebpénzt kapsz. 12 kreditet kell főiskolán/egyetemen vagy valamilyen akkreditált oktatási intézményben elvégezni, ami  heti 12 óra iskolai elfoglaltságot jelent 15 héten át. Tanulhatsz bármit, amit szeretnél, a lehetőségekről a helyi koordinátorod fog tájékoztatni. A tanulásodat a vendéglátó családod 1000 USD-al támogatja.

Extension:

Ha sikeresen teljesítetted az egy évet, de még nem szeretnél hazautazni, meghosszabbíthatod a kint tartózkodásod 6, 9, illetve 12 hónappal. Maradhatsz az első családodnál, de új családot is választhatsz.

Repeat:

Ha sikeresen elvégezted a programot (és csak akkor) lehetőséged van még egyszer részt venni a programban. A hazautazásod után két évet kell várni az újabb kezdésig.