aupairusa r 13Az Egyesült Államokban au pairként élni számos olyan előnnyel jár, amit más kulturális csereprogram esetében nem tapasztalhatsz meg.

Szerves része leszel egy igazi amerikai családnak, részt veszel a családi rendezvényeken, ünnepeken. Van ennél jobb módja az amerikai kultúra megismerésének és az angol nyelvtudásod tökéletesítésének?

A munkádért hetente 195,75 USD zsebpénzt kapsz – ez egy évre számolva kb. 10.000 USD, amit semmi másra nem kell költened csak magadra.

A program fontos eleme az oktatásban való részvétel, amit a fogadó családod 500 USD értékben támogat. Főiskolán/egyetemen vagy valamilyen akkreditált oktatási intézményben 6 kreditet kell megszerezned. Ez heti 6 óra iskolai elfoglaltságot jelent 15 héten át. Tanulhatsz bármit, amit szeretnél, a lehetőségekről a helyi koordinátorod fog tájékoztatni.

Egy éves tartózkodásod alatt beutazhatod Amerikát. Erre több lehetőséged is lesz: egyrészt jár neked 2 hét fizetett szabadság, másrészt pedig az egy év lejárta után 30 napra hosszabbíthatsz, amit mivel mással lehetne a legjobban eltölteni, mint utazással?

Mit ér az élet barátok nélkül? Amerikában számos lehetőséged lesz új barátokat találni. A helyi koordinátorod rendszeresen szervez programokat a környékben élő au paireknek, illetve a heti iskolai órákon (vagy az órák után?) is sok barátra tehetsz szert. A vendéglátó családod is segít, hogy minél több élményed legyen.

Végül, de nem utolsó sorban olyan értékes tapasztalatokat gyűjthetsz, amit a jövőben, a munkádban és a majdani gyermekeid nevelésénél is hasznosítani tudsz. Smiley