Az USA AU PAIR programja az amerikai kormány által szabályozott kulturális csereprogram. A kulturális csereprogram lényege, hogy az egy éves együttélés során  az au pair és a vendéglátó család megismerteti saját kultúráját, szokásait és világnézetét a másikkal. A program célja, hogy a résztvevők elfogadják és tiszteljék a különbségeket,  értékeljék a hasonlóságokat és megtanulják háttérbe szorítani az előítéleteket és a sztereotípiákat. És persze jól érezzék magukat eközben Smiley

Az au pair program 1986-ban indult el a United States Information Agency (USIA) által. Az au pair szó francia eredetű, jelentése „egyenlő”, ami arra utal, hogy a családok nem alkalmazottat, hanem családtagot fogadnak az otthonukba.

aupairusa r 01Az USIA szabályai szerint az au pair:

 • külön szobát
 • ellátást kap
 • a mindenkori minimálbérhez közeli zsebpénzre jogosult
 • minden hónapban egy teljes szabad hétvégét kap
 • jogosult két hét fizetett szabadságra
 • tanulását a vendéglátó család legalább 500 USD-al támogatja
 • egy au pair maximum napi 10 (heti 45) órát dolgozhat és nem várhatják el tőle az egész háztartás vezetését.

Au pairek közvetítésével csak a kormány által megbízott és ellenőrzött ügynökségek foglalkozhatnak az USIA által meghatározott feltételek szerint. (A 15 ügynökség listáját itt találod:
http://j1visa.state.gov/participants/how-to-apply/sponsor-search/?program=Au%20Pair)
Az ügynökségek regisztrálják és ellenőrzik mind a családokat mind pedig az au paireket, folyamatosan kapcsolatot tartanak velük az egy év alatt. Az USIA engedélyezi és ellenőrzi az ügynökségek működést.

Az amerikai ügynökségek a különböző országokban partnercégekkel működnek együtt, akik biztosítják számukra a megfelelő au paireket (ellenőrzik a referenciáikat, nyelvtudást, tájékoztatják a jelentkezőket az au pair programról).

Cégünk partnerügynökségei az USA-ban:

 1. GoAuPair USA: www.goaupair.com
 2. CHI AU PAIR USA: www.chinet.org
 3. InterExchange Au Pair USA: www.interexchange.org
 4. EurAupair: www.euraupair.com

Az amerikai au pair programban csak ügynökségen keresztül lehet részt venni!

Az amerikai ügynökségek helyi és regionális koordinátorokat is foglalkoztatnak, akik a rendszeres kapcsolattartásért felelnek a családokkal/au pairekkel.