A tanulás fontos eleme az amerikai au pair programnak. Minden résztvevő köteles a kint töltött éve alatt egy akkreditált oktatási intézményben órákat látogatni. A megfelelő intézmény, illetve az órák kiválasztásánál a fogadó családod és a helyi koordinátorod lesznek a segítségedre. Kurzust természetesen a saját érdeklődésed alapján választhatsz.

aupairusa r 09Standard program esetén 6 kreditet kell szerezni főiskolán/egyetemen vagy ezeknek megfelelő akkreditált oktatási intézményben. (Egy 6 kredites kurzus általában heti 6 iskolai órát jelent 15 héten át.) A fogadó család 500 USD-ral támogatja a tanulásod.

EduCare program esetén 12 kreditet kell szerezni főiskolán/egyetemen vagy ezeknek megfelelő akkreditált oktatási intézményben. (Egy 12 kredites kurzus általában heti 12 iskolai órát jelent 15 héten át.) A fogadó családod 1000 USD-ral támogatja az oktatásod.

Ha az általad választott kurzus költsége meghaladja az 500, illetve EduCare esetén az 1000 USD-t, akkor a fennmaradó részt neked kell fizetned.

Ha letelt az első egy éved, de úgy döntesz, hogy meghosszabbítod a programot, akkor a hosszabbítás ideje alatt is tanulhatsz, amit a vendéglátó családod szintén támogat.

6 hónapos hosszabbítás esetén 3 (EduCare programnál 6) kreditet kell megszerezned, a fogadó családod ezt standard programnál 250, EduCare programnál 500 USD-al támogatja. Ha 9-12 hónapra hosszabbítasz, akkor 6 kredit (EduCare programnál 12) az elvárás, amit a család 500 (EduCare programnál 1000) USD értékig támogat.