Ahogy a leendő au paireknek, úgy a  vendéglátó családoknak (host family) is szigorú feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy részt vehessenek a programban. A jelentkezési folyamat során ellenőrzik a család lakhatási körülményeit és alkalmasságukat.

Alapvető feltételek:

  • amerikai állampolgárság vagy legális tartózkodási engedély (zöld kártyacsalád felé elvárás)
  • angol nyelv magas (lehetőleg anyanyelvi) szintű ismerete
  • megfelelő anyagi és családi háttér (lakhatási feltételek, referenciák)
  • jelentkezési anyag elkészítése

Amit biztosítaniuk kell az au pairnek:

  • az első 3 napban a szülők otthon maradnak az au pairrel
  • külön szoba, étkezés, fürdőszoba használat
  • maximum heti 45 óra (napi maximum 10 óra) munka (gyermekfelügyelet + házimunka)
  • hetente 1,5 szabad nap, havonta egy teljesen szabad hétvége
  • az egy év alatt 2 hét fizetett szabadság
  • minimum heti 195,75 USD zsebpénz
  • minimum 500 USD-ral hozzájárulnak az au pair tanulásához
  • nem hagyják egyedül az au pairt 3 hónaposnál kisebb gyerekkel
  • nem hagyják magára az au pairt a gyerekekkel egész éjszakára
  • a gépjármű biztosításába beleveszik az au pairt és tájékoztatják a vezetési szabályokról
  • támogatják az au pair részvételét a helyi koordinátor által szervezett rendezvényeken
  • havonta egyszer kapcsolatba lépnek a helyi koordinátorral
  • elfogadják, hogy az au pair nem háztartási alkalmazott, hanem családtag