aupairusa r 04Az amerikai álomról legtöbbünknek csak elképzelése lehet. Azok azonban, akik belevágnak az au pair programba testközelből ismerhetik meg egy tipikus amerikai család életét, szokásait. Au pairként nemcsak arra kapsz lehetőséget, hogy belepillants az amerikai álomba, de ezért még zsebpénzt is kapsz. Nemcsak turista vagy az USA-ban, hanem igazi családtag.

Ha ez nem lenne elég meggyőző, itt találtok néhány levélrészletet au pair-jeinktől:

Zsófi Houstonból

Zsófi„A csalad amugy minden megtesz, hogy jol erezzem magam: kaptam sajat kocsit, ami nagyban megkonnyiti a kozlekedest szamomra (ennek fizetik a benzin koltseget), ok alljak az eves berletem a YMCAba (gym), meg kb. mindent fizetnek nekem, ugyhogy alig koltok valamire. A legjobban viszont az esett, hogy a szuletesnapomon (ami egybol kiutazasom utan volt egy hettel) keszitettek nekem tortat, a gyerekek mindharman csinaltak ajandekot…”

Zsófi Marltonból

Zsófi2„Csütörtökön az életem első igazi Halloween-jában volt részem. Mint a filmekben, jártuk végig a házakat, trick or treat-el elhangozva. Egy közeli család barátékkal voltunk, a gyerekek együtt gyűjtögettek a finomabbnál finomabb édességeket, amíg a felnőttek nagyokat beszélgettek. Nagyon mókás nap volt, az estét én barátokkal töltöttem, mert ha már Halloween, akkor én is be szerettem volna öltözni, a barátnőkkel kitaláltuk, hogy elmegyünk egy helyi bárba, beöltözve és mi is ünneplünk. Jó kis este volt.”

Orsi Richmondból

Orsi„Itt a vacsora számít fő étkezésnek, ami eleinte egy kicsit fura volt, de kezdem megszokni. :) Kipróbáltam egy pár klasszikus amcsi kaját, pl. a BBQ-t és azt a kerek, édes fánkot, mindenféle csokival a tetején, finomságokkal megtöltve, lyukkal a közepén amit a rendőrök zabálnak az amerikai filmekben. :D Na, ezt jól leírtam. :D Remélem azért érthető... :D A lényeg, hogy finom volt...”

Éva Los Angelesből

Eva"Teljesen elfogadtak a gyerekek és a szülők is, családtagnak érzem magam, egy nagy testvérnek, aki segít nekik a napi rutinban, házit írni, elkészíteni a kajájukat, fürdetni és játszik velük amennyit csak tud. Imádni való gyerekek, nagyon okosak és jól neveltek, igazából nem munkának érzem az itt létemet..."

És persze a legnagyobb boldogság, ha a család is elégedett velünk:

Orsi-USA-level